Full 1
uppdrag
Full 1
uppdrag

 

Ateljé Idé startade 1998 med affärsidén att skapa »vackra och funktionella trycksaker och webbplatser«. Sedan starten har vi haft många intressanta och återkommande uppdrag för en lång rad kunder inom olika branscher, bland andra Sida, Stiftelsen för svensk industridesign (SVID), Stockholm International Water Institute (SIWI), Stockholms Byggmästareförening, Stockholms Byggnadsförening, Textfixarna och Tullbergs Kommunikationsbyrå.

 • Smyckesrådgivning

  Webbplats

  Webbplats för smyckesexpert, tillika min syster, Karin Engblom på karinengblom.se. Karin kan bland annat hjälpa till med en professionell sortimentsanalys. Ta hjälp av henne för att ge kundupplevelsen ett härligt lyft. Tidigare har Karin haft det övergripande ansvarat för sortimentet på Guldfynd, Hallbergs Guld och Albrekts guld och även utvecklat storsäljande smyckeskoncept, bland annat tillsammans med kända influencers som Bianca Ingrosso. Webbproduktion Marianne Engblom.

 • Tidning för byggbranschen, utgivare Stockholms Byggmästareförening.

  Byggbiz

  Tidning

  Byggbranschen och ekologisk hållbarhet – angeläget tema för det här numret av Byggbiz. Utgivare Stockholms Byggmästareförening. Redaktionsledare Henrik Benterås Lucht, Stockholms Byggmästareförening. Redaktör, text och foto Nicole Kling. Grafisk design Marianne Engblom.

 • Medlemstidning, utgiven av Stockholms Byggnadsförening.

  Medlemsnytt

  Tidning

  Älskar utmaningen att ge alla bitar som ska med i pusslet sin rätta plats! Medlemstidning för Stockholms Byggnadsförening som kommer ut åtta gånger per år. Redaktionsledare Katarina Schön, Stockholms Byggnadsförening. Redaktör samt text och foto Sofia Jonsson. Grafisk design Marianne Engblom.

 • Webbplats för Igloo företagshälsa, empathyplay.com

  Empathyplay

  Webbplats

  Empathyplay – spela för att lära känna varandra bättre och få ett bättre samarbete i gruppen. Introduktion på empathyplay.com. Uppdragsgivare Olof Rehn, Igloo Företagshälsa. Logotyp och webbproduktion Marianne Engblom

 • Source-to-sea, broschyr utgiven av SIWI.

  Source-to-sea

  Broschyr

  Ett designuppdrag för SIWI. Boken är en vägledning för alla som arbetar för och med hållbara vattenprojekt. Uppdragsgivare: Kanika Thakar, Ruth Mathews och Maria Sköld på SIWI. Boken är utgiven som en del av projektet Action Platform for Source-to-Sea Management (S2S Platform), som bland annat stöds av UNDP och FAO. Grafisk design Marianne Engblom.

 • Sidas årsredovisning – populärversion

  Broschyr

  Den här populärversionen av Sidas årsredovisning sammanfattar utvecklingssamarbetet som det såg ut då 2009 – ett av väldigt många inspirerande och roliga uppdrag från de år som Ateljé Idé hade ramavtal med Sida. Jag fick fria händer med upplägget och det grafiska, inom ramen för Sidas grafiska profil förstås. Textansvarig Linda Essner. Många av fotona har Victor Brott tagit. Projektledning Joachim Beijmo, dåvarande chef för Sidas kommunikationsavdelning.