Grafisk design med journalistisk touch

Marianne_MG_4906

Anlita mig, Marianne Engblom, så får du grafisk design och webbdesign med journalistisk touch och kompetens!

Formger webbplatser, tidningar och andra trycksaker

Formgivning är bland det roligaste jag vet! När den grafiska formen lyfter fram innehållet och fångar läsaren är jag som allra lyckligast. Mitt jobb blir aldrig slentrian. Det är lika stimulerande varje gång att pussla tills formen passar budskapet och hänger ihop med företagets övriga identitet. Min roll är att se vilka möjligheter som ligger i uppdraget. Att lyssna och skapa en funktionell grafisk form som stämmer med kundens behov, önskningar och målgrupper.

De ämnen som jag hittills arbetat mest med är olika aspekter på global utveckling, som till exempel tillgången på rent vatten, utbildning, hälsa och näringsliv. Men jag har också arbetat mycket för byggbranschen och svensk industridesign. Webbshopen zaza-lili.com som jag designat är ett exempel från smyckesbranschen.

Alla ämnen kan bli grafiskt intressanta och jag antar gärna nya utmaningar.

Framtiden är spännande!
Marianne Engblom

Yrkeserfarenhet

Drygt 20 år som egen företagare har gett mig värdefulla erfarenheter och kontakter. I större uppdrag samarbetar jag med andra företagare som jag lärt känna och litar på. Innan jag startade eget var jag anställd som chefredaktör för Sidas tidning OmVärlden. Jag har också arbetat flera år som radioreporter.

Utbildningar

    • Södertörns Högskola – e-boksdesign och produktion
    • Malmö Högskola – webbdesign
    • Berghs School of Communication – ettårig heltidsutbildning i tidningsdesign
    • Forsbergs skola – ettårig distansutbildning i grafisk formgivning
    • Journalisthögskolan i Stockholm – tvåårig journalistutbildning